За кого е тази книга?

Обичаш фотографията, обичаш да „играеш“ със светлината, а знаеш ли как да я подчиниш? Питал ли си се от къде да започна, имайки желание да създадеш своето първо студио? С какво да го оборудвам, какви аксесоари ми трябват, трябва ли ми светломер и защо изобщо?

Ако не веднъж си си задавал тези и още куп подобни въпроси, то тази книга е точно за теб.

Книгата „Влез в студиото – първи стъпки“ е базирана на дългогодишен опит на автора Иван Масларов в областта на студийната фотография и продажбата на осветление. Съдържанието е поднесено на достъпен език, без сложна терминология и е насочено към фотографите, които искат да прекрачат вратата на фотостудиото и да снимат в него. Може да прочетете за различните актуални типове осветление, за това как да боравите с него и най-вече как да накарате осветлението да рисува, както искате.

Фотографията буквално означава „светлопис“, а от фотографа зависи каква светлинна четка да избере за своята творческа визия.

Какво ще намериш на страниците?

Съвети, как да изберете помещението за бъдещото си студио, какво трябва за да го оборудвате, да работите безопасно и комфортно.

Ще откриете и някои основни познания за цвета и техниката с която снимате, как да работите със светломер, както и как рисуват най-разпространените аксесоари за контролиране на светлина.

И още много съвети разделени в 12 глави, 300 страници и заснети примери.

Възможността да моделирате със светлина, ще ви донесе безброй приятни часове в студиото.

null

Какво е синхронна скорост?

null

Какво осветление и стативи да избереш за студиото си?

null

Защо да калибрираш монитора си?

null

Как да работиш със светломер?

null

Как рисуват светлинните модификатори и аксесоари?

null

Как да ползваш сива карта и цветни таблици?

Не пропускай...

Важно или любопитно!

На тези места в книгата ще откриеш съвети, на които да обърнеш повече внимание, а понякога и интересни факти.

Поглед отвътре

За автора

Иван Масларов-Джъмбо е фотограф повече от 30 години.
Възпитаник е на НПГПФ, Нюйоркският институт по фотография и НАТФИЗ. Като заклет фен на техниката през 2012г. създава първия специализиран сайт за ревюта на фотографска техника и аксесоари, където запознава читателите с технологичните новости и… изобщо споделя любовта си към фотографията. Обича да снима градски пейзаж и архитектура, а широките обективи са най-голямата му страст.

Студийната фотография обаче заема особено място в сърцето му, защото както обича да казва „там светлината е четката в ръцете на фотографа“. Автор е и на първият онлайн музей за стари камери, в който, към момента на издаване на книгата, експонатите наброяват 500 броя.

„Винаги се радвам, когато имам възможност да тествам някоя нова джаджа свързана с фотографско оборудване. И въпреки, че камерите и обективите заемат може би най-голям процент от ревютата на сайта ни, то все пак се стараем да има по нещичко и за аксесоарите – било то статив, осветление или друго. Не веднъж сме тествaли именно такива продукти, така че това е мястото където, ако сте любопитни, може да намерите повече информация за марките, с които сме имали удоволствието да работим през годините.“

Колко струва и откъде да купите?

Цена: 50лв

Книгата може да закупите от:

Фотосинтезис

Динафос

Фото Свят 

Шоурума на Factor.bg в София

За желаещите да поръчат книгата директно от нас с автограф на автора, може да ползвате формата вдясно или ни пишете на cream(at)photocafe.bg, като оставите име и телефон за връзка, а ние ще ви върнем обаждане лично.

Цената на доставката е за сметка на клиента и зависи от тарифата на съответния куриер и населено място.

 

ВАЖНО:

Събраните заявки временно ще бъдат изпълнявани два пъти седмично – понеделник и четвъртък. 

Предварително благодарим за разбирането!