Създадохме Photo Cafe с много любов, за да ви заразим поне малко с онова вълнение, което изпитваме от ежедневната си среща с фотографията.

НОСИТЕЛИ НА СТАТУЕТКАТА НА BG SITE ЗА 2013 ГОДИНА

Кои сме ние?

Лени

Лени е нежната половинка на Фото Кафе. Завършва маркетинг, след това учи графичен дизайн и школата по фотография в НАТФИЗ.  Повече от 10 години работи професионално в сферата на рекламата и печата, а последните няколко години и графичния дизайн. Влюбва се във фотографията преди години на едно пътешествие и от тогава тя е неразделна част от живота й. Във Фото Кафе ще ви среща с различни автори в рубриката Spotlight, и разбира се с много други съвети за фотография и предпечат.

Джъмбо

Джъмбо (както е по-известен в средите) се занимава професионално с фотография повече от 30 години. Завършва фотография първо в Националната гимназия по полиграфия и фотография, след това в Нюйоркския институт за фотография и учи операторско майсторство в НАТФИЗ. Има 11 самостоятелни изложби зад гърба си и може да се каже, че това е изкуството на живота му. Тук ще ви запознава с по-сложната част на фотографията – техника, терминология и правила.

КАКВО ЩЕ НАМЕРИТЕ НА СТРАНИЦИТЕ НИ?

Във времената на лентовата фотография може би. Но днес всичко е по Hi-end. Въпреки това от изобретяването й до днес идеята остава една – да запечата най-съкровеното, да съхрани спомените ни, превръщайки се в нашата „машина на времето“. Посвещаваме тези редове на Нейно величество „Камерата“..

Когато светлината рисува, около нас става различно, по-красиво и по-шарено. Виждаш по-широко или… вникваш и в най-малките детайли. Необятният свят на оптика ти позволява да видиш светът от друга гледна точка. А ние сме се впуснали да изучаваме този свят и да ви го представяме в ревюта.

Те са като щипката канела на ароматна чаша кафе. Най-добрият приятел на камерата, те са част от антуража ви докато работите. Осветление, защита, съхранение, филтри, стативи и други фото глезотийки – за всичко това ще си говорим докато отпивате виртуално от „онази чаша с ароматна напитка“

Фотографията не е само техника, но и малко умения зад обектива. Ще ви съветваме как да правите по-добри снимки, ще ви срещаме с интересни автори и ще ви държим в течение на актуалното за новостите и събитията в нашия Бюлетин.

„Защото фотографията се нуждае от тяло“ – както казва един наш колега. Фотографията оживява, когато я разпечатате. Следете какво се случва в сферата на печата, как да подбираме правилните медии според случая, и на какъв принтер да се спрем.

Във Фото Кафе оставаме верни на принципа, че трябва да има за всеки по нещо. В рубриките ни ще намерите ревюта на камери, аксесоари и принтери на различни марки, лично тествани от скромния ни екип.

Най-новият ни проект е вдъхновен от любовта ни към историята. А във фотографията не само историите зад снимките са интересни. Вълнуващ е и пътят, който изминава това изкуствто, погледнат през призмата на камертие във времето – от зората на лентовата фотография до наши дни. Събрали сме голяма колекция исторически модели камери и с радост ще ви върнем назад в онази епоха, за да проследим тяхната история.

Влез в музея

ЛУМИНУС“ е място за клиенти, където може да намерите информация за нашите Услуги (Почистване на матрица на камерата, Тест за точност на фокуса и Калибриране на монитор) и програмата на нашите курсове по фотография. „ЛУМИНУС“ е нашата гаранция за качество. https://club.photocafe.bg/

Гостувания:

Последни изложби:

Професионалисти или не, ако фотографията ви е страст и решите да се отбиете тук за чаша кафе макар и „виртуално“ – надяваме се да ви го поднесем с много Арт сметана. Но преди всичко се надяваме сред скромния ни екип да намерите приятели по душа.