Както е казал големия Анри Картие Бресон „Какво му трябва на един добър фотограф – едно око и един пръст“. И само с едно малко движение ви пренася във вълшебния свят на уловените мигове. Ето защо създадохме Photo Cafe. Обичаме да гледаме на света различно, а през нашия поглед той е по-красив от всякога. Защото… За нас фотографията не е просто изкуство. Тя е пътешествие в спомените и мечтите, там където всичко е емоция, където няма граници, светът е в плен на въображението, а красотата от споделените мигове се запечатва в сърцето. Заради тази любов искахме да има място, където да я споделим с вас, да ви заразим с тази емоция поне малко. И разбира се да си поговорим за полезни неща, за впечатленията си от работата с различна техника, за успехите и трудностите в различни ситуации, не само за да вие приятно, но и полезно.

НОСИТЕЛИ НА СТАТУЕТКАТА НА BG SITE ЗА 2013 ГОДИНА

Създателите на Фото Кафе

Лени е нежната половинка на Фото Кафе. Завършва маркетинг, след това учи графичен дизайн и фотография. Влюбва се в нея преди 8 години и от тогава тя е неразделна част от живота й. Във Фото Кафе ще ви среща с различни автори в рубриката Spotlight, и разбира се с много други съвети за фотография.

Джъмбо (както е по-известен) се занимава професионално с фотография повече от 25 години. Завършва Нюйоркския институт за фотография, след това операторско майсторство в НАТФИЗ. Има 11 изложби зад гърба си и може да се каже, че това е изкуството на живота му. Тук ще ви запознава с по-сложната част на фотографията – техника, терминология и правила.
КАКВО ЩЕ НАМЕРИТЕ НА СТРАНИЦИТЕ НИ

В тъмната стаичка

Във времената на лентовата фотография може би. Но днес всичко е по Hi-end. Въпреки това от изобретяването й до днес идеята остава една – да запечата най-съкровеното, да съхрани спомените ни, превръщайки се в нашата „машина на времето“. Посвещаваме тези редове на Нейно величество „Камерата“.

През обектива

Когато светлината рисува, около нас става различно, по-красиво и по-шарено. Виждаш по-широко или… вникваш и в най-малките детайли. Необятният свят на оптика ти позволява да видиш светът от друга гледна точка. А ние сме се впуснали да изучаваме този свят и да ви го представяме в ревюта.

Аксесоари

Те са като щипката канела на ароматна чаша кафе. Най-добрият приятел на камерата, те са част от антуража ви докато работите. Осветление, защита, съхранение, филтри, стативи и други фото глезотийки – за всичко това ще си говорим докато отпивате виртуално от „онази чаша с ароматна напитка“.

Фотография

Фотографията не е само техника, но и малко умения зад обектива. Ще ви съветваме как да правите по-добри снимки, ще ви срещаме с интересни автори и ще ви държим в течение на актуалното за новостите и събитията в нашия Бюлетин.

Разнообразие от марки

Във Фото Кафе оставаме верни на принципа, че трябва да има за всеки по нещо. В рубриките ни ще намерите ревюта на камери, аксесоари и принтери на различни марки, лично тествани от скромния ни екип.

Печат

„Защото фотографията се нуждае от тяло“ – както казва един наш колега. Фотографията оживява, когато я разпечатате. Следете какво се случва в сферата на печата, как да подбираме правилните медии според случая, и на какакъв принтер да се спрем.

Горди сме да сме колективен член на  Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“

fotoakademia

Професионалисти или не, ако фотографията ви е страст и решите да се отбиете тук за чаша кафе макар и „виртуално“ – надяваме се да ви го поднесем с много Арт сметана. Но преди всичко се надяваме сред скромния ни екип да намерите приятели по душа.

Гостувания:

 Kafene.BG

Списание Фото Мания месец юни 2013

БНР, Програма „Шоколад“

Creative U

Culture trip

Последни изложби:

„Слънце от Санторни“

„Кафе по Италиански“

„Игра на сенки“

„Контрасти от крайбрежието“