Преди точно 5 години в началото на март започнахме да пълним това място с нашите спомени, съвети и емоции – всички те обединени от фотографията. Два месеца по-късно се появи официално и в българското онлайн пространство, и от тогава всяка седмица споделяме с вас. Нашата история не е голяма, но са големи емоциите които натрупахме – партньорства, приятелства, пътешествия. 5 години по-късно ще си припомним всичко това в

 „5 Години Фото Кафе – Истории от сърцето на камерата“

ЮЛИ / АВГУСТ

МЕСЕЦИ НА НА ФОТОГРАФИЯТА

``Най-добрата машина на времето``

Месеци на фотографията

През юли и август продължаваме с пътешествието във времето. Ще споделяме различни съвети за това как да правим по-добри снимки, различни съвети за обработка, ще ви разходим из най-любимите ни места в Европа и разбира се ще поканим колеги да споделят интересни истории за работата си.

ПРЕДСТАВЯНЕ / РЕВЮТА / ФОТОГРАФИЯ

В началото на месец юли даваме начало на месеците посветени на съветите ни за фотография. Една наистина неизчерпаема тема.

Ще се постараем да ви припомним най-интересното от рубриката, което сме публикували през тези 5 години. Ще си говорим за композиция, различни правила и техники на снимане, било то на открито или в студио. Ще обърнем внимание на най-често използваните програми за обработка на изображения и разбира се нещо много важно – цветовите пространства във фотографията, толкова важни преди да обработите и дадете кадъра си за принт. Ще имаме интересни гости в месечната ни рубрика Spotlight. И не на последно място, с една от марките сме ви подготвили едно вълнуващо и незабравимо пътешествие, което за сега няма да издаваме. А като казахме пътешествие, разбира се ще споделяме много снимки от любими места които сме посетили и ще ви съветваме как да снимате на път.

5 ГОДИНИ SPOTLIGHT

ТИ ЛИ СИ СЛЕДВАЩИЯТ ГОСТ?

Spotlight е сред любимите ни рубрики, защото там не ние говорим, а вие и вашите истории и снимки. През годините гости на рубриката са били някои от най-големите фотографи в България, които са споделяли с нас вдъхновението си. През 2016 заедно с НСФА „Янка Кюркчиева“ започнахме да ви представяме и големите имена от едно друго поколение, много от които поставили основите на българската фотография. Вярваме, че в България има талантливи автори и не случайно имената който виждате в рубриката са български. За това отправяме едно предизвикателство към онези, за които фотографията е повече от хоби – Ако мислите че имате вдъхновяваща история и снимки, изпратете ни я и може ВИЕ ДА СТЕ СЛЕДВАЩИЯТ ГОСТ В SPOTLIGHT.

КАКВО Е НУЖНО

  • Разкажи ни за себе си – с какво се занимаваш, как и кога започна да снимаш?

  • Разкажи ни за своя проект или любим жанр в който снимаш – как се случват нещата, какво те вдъхновява?

  • Изпрати ни 15 до 20 фотографии, съгласно горе цитирания проект/жанр – нямаме специално изискване за жанр или тема на проекта, важното е снимките които изпращате да са подчинени на една идея, да разказват история или да са в любимия ви жанр, в който най-често снимате.

  • Файловете да са подготвени за интернет – с резолюция не повече от 2000px по дългата страна, sRGB.

АКЦЕНТИ ПО ТЕМАТА