Преди точно 5 години в началото на март започнахме да пълним това място с нашите спомени, съвети и емоции – всички те обединени от фотографията. Два месеца по-късно се появи официално и в българското онлайн пространство, и от тогава всяка седмица споделяме с вас. Нашата история не е голяма, но са големи емоциите които натрупахме – партньорства, приятелства, пътешествия. 5 години по-късно ще си припомним всичко това в

 „5 Години Фото Кафе – Истории от сърцето на камерата“

СЕПТЕМВРИ / ОКТОМВРИ

МЕСЕЦИ НА НА АКСЕСОАРИТЕ

``Защото са като щипка канела за ароматна чаша кафе``

Месеци на аксесоарите

След отпускарския летен сезон отправяме поглед към едни симпатични мъници без който почти не можем. Аксесоарите - осветление, защита, съхранение, филтри, стативи и други фото глезотийки.

ПРЕДСТАВЯНЕ / РЕВЮТА / ФОТОГРАФИЯ

В началото на месец септември даваме начало на месеците посветени на ревютата за аксесоари.

Разнообразието им във фотографския свят е толкова голямо, че едва ли ще успеем да изчерпаме всичко. За това на страниците ни обръщаме внимание на онези марки с които пряко работим. Ще се постараем да ви припомним най-интересното от рубриката, което сме публикували през тези 5 години. Ще си говорим за стативи, осветление, съхранение и сигурност. Разбира се оставаме верни и на месечната ни рубрика Spotlight. И не на последно място, както споделихме преди 2 месеца, заедно с Olympus направихме едно вълнуващо пътешествие в Прага заедно с 2 от представителите на марката – тази история може да следите в Olympus PEN family Summer story на страницата ни във Facebook, а съвсем скоро ще напишем и нещо повече.

5 ГОДИНИ SPOTLIGHT

ТИ ЛИ СИ СЛЕДВАЩИЯТ ГОСТ?

Spotlight е сред любимите ни рубрики, защото там не ние говорим, а вие и вашите истории и снимки. През годините гости на рубриката са били някои от най-големите фотографи в България, които са споделяли с нас вдъхновението си. През 2016 заедно с НСФА „Янка Кюркчиева“ започнахме да ви представяме и големите имена от едно друго поколение, много от които поставили основите на българската фотография. Вярваме, че в България има талантливи автори и не случайно имената който виждате в рубриката са български. За това отправяме едно предизвикателство към онези, за които фотографията е повече от хоби – Ако мислите че имате вдъхновяваща история и снимки, изпратете ни я и може ВИЕ ДА СТЕ СЛЕДВАЩИЯТ ГОСТ В SPOTLIGHT.

КАКВО Е НУЖНО?

  • Разкажи ни за себе си – с какво се занимаваш, как и кога започна да снимаш?

  • Разкажи ни за своя проект или любим жанр в който снимаш – как се случват нещата, какво те вдъхновява?

  • Изпрати ни 15 до 20 фотографии, съгласно горе цитирания проект/жанр – нямаме специално изискване за жанр или тема на проекта, важното е снимките които изпращате да са подчинени на една идея, да разказват история или да са в любимия ви жанр, в който най-често снимате.

  • Снимките трябва да отговарят на определени естетически и художествени норми независмо от жанра.

  • Файловете да са подготвени за интернет – с резолюция не повече от 2000px по дългата страна, sRGB.

АКЦЕНТИ ПО ТЕМАТА