Преди точно 5 години в началото на март започнахме да пълним това място с нашите спомени, съвети и емоции – всички те обединени от фотографията. Два месеца по-късно се появи официално и в българското онлайн пространство, и от тогава всяка седмица споделяме с вас. Нашата история не е голяма, но са големи емоциите които натрупахме – партньорства, приятелства, пътешествия. 5 години по-късно ще си припомним всичко това в

 „5 Години Фото Кафе – Истории от сърцето на камерата“

МАЙ - ЮНИ

МЕСЕЦИ НА КАМЕРИ И ОБЕКТИВИ

``Защото те са нашата машина на времето``

Месеци на камери и обективи

През май и юни ви каним на едно пътешествие във времето. От времето на своето създаване до сега те са се променили неимоверно. Но едно нещо остава същото - емоцията и спомените които съхраняват, превръщайки се в наша машина на времето.

ПРЕДСТАВЯНЕ / РЕВЮТА / ФОТОГРАФИЯ

В началото на месец май даваме начало на месеците посветени на камерите и обективите. Това са и темите които стояха в основата на създаването на Фото Кафе.

Когато светлината рисува, около нас става различно, по-красиво и по-шарено. Виждаме по-широко или… вникваме и в най-малките детайли. Необятният свят на камерите и оптиката ни позволява да видим светът от друга гледна точка. От времето на тяхното създаване те са се променили многократно, за да можем днес да ги носим дори и в джоба си. Единственото което е същото са миговете удоволствие които те ни дават.

Ако все още има някой който се съмнява, че не е изобретена „машина на времето“ то нека хване камера в ръцете си и да съхрани онзи най- скъп за него момент.

И така следващите два месеца ви каним на най-вълнуващото пътешествие във времето – това което създаваме самите ние с погледа си през обектива.

5 ГОДИНИ SPOTLIGHT

ТИ ЛИ СИ СЛЕДВАЩИЯТ ГОСТ?

Spotlight е сред любимите ни рубрики, защото там не ние говорим, а вие и вашите истории и снимки. През годините гости на рубриката са били някои от най-големите фотографи в България, които са споделяли с нас вдъхновението си. През 2016 заедно с НСФА „Янка Кюркчиева“ започнахме да ви представяме и големите имена от едно друго поколение, много от които поставили основите на българската фотография. Вярваме, че в България има талантливи автори и не случайно имената който виждате в рубриката са български. За това отправяме едно предизвикателство към онези, за които фотографията е повече от хоби – Ако мислите че имате вдъхновяваща история и снимки, изпратете ни я и може ВИЕ ДА СТЕ СЛЕДВАЩИЯТ ГОСТ В SPOTLIGHT.

КАКВО Е НУЖНО

  • Разкажи ни за себе си – с какво се занимаваш, как и кога започна да снимаш?

  • Разкажи ни за своя проект или любим жанр в който снимаш – как се случват нещата, какво те вдъхновява?

  • Изпрати ни 15 до 20 фотографии, съгласно горе цитирания проект/жанр – нямаме специално изискване за жанр или тема на проекта, важното е снимките които изпращате да са подчинени на една идея, да разказват история или да са в любимия ви жанр, в който най-често снимате.

  • Файловете да са подготвени за интернет – с резолюция не повече от 2000px по дългата страна, sRGB.

АКЦЕНТИ ПО ТЕМАТА